Skip to main content

Alles over de Japandi badkamer: Een mix van rust en eenvoud

De Japandi stijl, een smaakvolle mix van Japanse en Scandinavische designelementen, wint steeds meer aan populariteit in de wereld van interieurdesign. Deze stijl, die bekend staat om zijn minimalistische charme, natuurlijke materialen en een focus op functionaliteit, vindt nu ook zijn weg naar de badkamer. In dit artikel vertellen we dan ook meer over wat er bij de Japandi badkamer komt kijken!

Wat maakt een Japandi badkamer?

In een Japandi badkamer smelten twee interieurconcepten samen, waarbij elementen uit de Japanse en Scandinavische designwerelden harmonieus worden gecombineerd. Deze stijl omarmt de donkere houtsoorten, gevarieerde texturen en contrastrijke details kenmerkend voor de Japanse esthetiek, terwijl het ook de lichte houttinten, zachte pastelkleuren en het minimalisme van het Scandinavische design integreert. Overweeg je een Japandi badkamer te ontwerpen? Laat je inspireren en creëer een ruimte waarin deze twee stijlen prachtig samenvloeien!

Japandi badkamer

Zo creëer je een Japans Scandinavisch interieur in jouw badkamer

Om een Japandi badkamer te realiseren, waar harmonie en eenvoud centraal staan, zijn er enkele sleutelstappen om te volgen:

 1. Eenvoud als basis
  Start met het kiezen van een simpel en helder kleurenschema. Basis kleuren zoals wit, grijs, beige en diverse aardetinten vormen een perfecte achtergrond. Voeg hieraan natuurlijke materialen toe om een gevoel van warmte en textuur te introduceren.
 2. Verlichting is cruciaal
  Het belang van natuurlijk licht kan niet worden onderschat in een Japandi badkamer. Overweeg de installatie van grote ramen of een dakraam om dit te maximaliseren. Voor kunstmatige verlichting, kies voor lampen die zacht en diffuus licht verspreiden, waardoor een serene sfeer ontstaat.
 3. Introduceer levende elementen
  Planten zijn essentieel om levendigheid en een connectie met de natuur in de badkamer te brengen. Selecteer plantensoorten die welig tieren in vochtige milieus, om zo een groene, levende touch toe te voegen.
 4. Zorgvuldige keuze van accessoires
  Elk object in een Japandi badkamer dient met zorg gekozen te worden. Opteer voor eenvoudige, ambachtelijke items zoals keramische zeepschalen of houten borstels, die niet alleen functioneel zijn maar ook de natuurlijke esthetiek versterken.

Hulp nodig? Kom vrijblijvend met ons in contact!

Wil je ook een Japandi badkamer in huis en heb je hier hulp bij nodig? De interieurstylisten van Wij zijn Gideon helpen je graag verder! Met kennis over de laatste trends weten wij precies hoe we jouw badkamer kunnen voorzien van de minimalistische Japans-Scandinavische stijl. Bel ons via 010 4146530 of stuur een mail naar info@wijzijngideon.nl! Wij zullen vanaf dat moment op korte termijn een afspraak hiervoor met je inplannen.