De Gideon verbouwing

Regelmatig krijgen wij van geïnteresseerden en volgers die onze woningen (online en/of in real life) hebben gezien het verzoek of we voor hen ook een keuken, badkamer en/of maatwerkmeubels kunnen ontwerpen en plaatsen, of zelfs een verbouwing kunnen realiseren en daar geven we nu gehoor aan.

Is Gideon een aannemer?

Daar kunnen we kort over zijn: nee, wij zijn geen aannemer of bouwbedrijf. Onze dienstverlening en werkwijze zijn dus wezenlijk anders dan wanneer je rechtstreeks naar een aannemer gaat.

Waarom zou ik jullie dan eigenlijk inschakelen?

In de meer dan tien jaar dat we bestaan, hebben we honderden woningen, panden en gebouwen met en zonder woonfunctie (zoals bedrijfs- en industriepanden) herontworpen en laten verbouwen tot mooie, eigentijdse en unieke appartementen. We hebben dus best al wat ervaring met ontwikkelen, ontwerpen en realiseren en van die kennis kun jij nu ook gebruik maken.

Hoe kan ik gebruik maken van jullie know how?

We starten met en denken altijd vanuit een ontwerp en ontwerptekeningen, waarbij functionaliteit, woonwensen, trends en uitstraling centraal staan (uiteraard met het gestelde budget in ons achterhoofd). Deze aspecten vormen de basis voor ieder (ver)bouwproject. Bij ons word je niet geadviseerd door een aannemer maar ga je in gesprek met één van onze interieurarchitecten. Dat is toch net even anders.

Wij (her)ontwerpen dus jouw woning (of een deel ervan) en verwerken dit in werkbare plattegrondtekeningen. Na het ontwerp kun je ons inzetten voor de materialisatie (zeg maar advies over de toe te passen materialen zoals vloeren, tegels, sanitair en kranen om de door jou gewenste uitstraling te krijgen). De aannemer kan de tekeningen en de materialisatiestaat vervolgens gebruiken als basis voor zijn offerte en de uitvoering van de verbouwing. Tenslotte volgt de feitelijke verbouwing, maar omdat wij dus geen aannemer zijn, voeren wij die verbouwing niet zelf uit en eindigt onze dienstverlening dus na het ontwerp en de materialisatie.

En daarna?

Wat we hierna doen is je met een met Gideon samenwerkende aannemer in contact brengen. Op basis van de ontwerptekeningen zal de aannemer een prijsopgave voor je maken en, indien jullie tot overeenstemming komen, de renovatie voor je uitvoeren. Mocht je er met onze aannemer niet uitkomen of heb je al een eigen aannemer, dan is dat natuurlijk ook goed.

Waarom een aannemer via Gideon?

De kwaliteit en daarmee het eindresultaat van de werkzaamheden verschilt nogal per aannemer. Vaak zie je dit meestal pas achteraf en, als het niet het resultaat is wat je verwacht had, dan kan dat weleens tot teleurstellingen leiden. Als je met een aannemer je verbouwing gaat doen die met ons werkt of heeft gewerkt, dan weet je in ieder geval dat hij zou moeten werken volgens de kwaliteitseisen die wij aan onze aannemers stellen. Dat is wel zo’n prettig idee.

Is de Gideon-aannemer duur?

Als je uitsluitend voor de laagste prijs gaat, dan ben je bij onze aannemers en bij ons niet aan het juiste adres. Ga je voor een prachtige verbouwing voor een passende prijs, dan zit je bij onze aannemers wel goed! In de prijsopgave wordt overigens een korting verwerkt ter grootte van de gemaakte ontwerpkosten. Het (ver)bouwen op basis van deze tekeningen werkt voor onze aannemer tijdbesparend en voorkomt misverstanden, waardoor hij je deze korting kan geven.

Hoe werkt het?

kennismaking
1. Kennismaking

Je maakt een je vrijblijvende kennismakingsafspraak met één van onze collega’s. Tijdens dit gesprek bespreken we jouw wensen en budget, wat wij je kunnen bieden en bepalen we gezamenlijk of er een match is.

schetsontwerp2. Ontwerp

Vervolgens plan je een gesprek op kantoor met één van onze interieurontwerpers. Het is handig als je vooraf al wat huiswerk doet door een moodboard met inspiratiebeelden (bijvoorbeeld via Pinterest) te maken en met ons te delen. Aan de hand van jouw wensen en budget maakt de ontwerper een schetsontwerp in 2D. Ook kun je één aanpassingsronde toepassen op het schetsontwerp. Hierna worden de tekeningen opgewerkt naar een definitief ontwerp en bijhorende tekeningen waar de aannemer mee aan de slag kan. De kosten voor het ontwerp en de tekeningen bedragen € 20,- incl. BTW per m2 woning.

materialisatie3. Materialisatie

Na het ontwerp volgt het materialiseren (dat wil zeggen: advies over onder meer welke vloer, sanitair, kranen, tegels en gewenste uitstraling). De kosten hiervoor bedragen € 90,- incl. BTW per uur. Gemiddeld ben je ben met het materialisatietraject ongeveer tussen de vijf en tien uur bezig. Je keuzes worden vervolgens verwerkt in een kleuren materiaalstaat of verwerkt in de tekeningen.

prrijsopgave4. Prijsopgave aannemer

Op basis van de ontwerptekeningen en eventueel de kleur- en materiaalstaat zal een met ons samenwerkende aannemer je een prijsopgave doen. In de prijsopgave wordt overigens een korting verwerkt ter grootte van de gemaakte ontwerpkosten. Het (ver)bouwen op basis van deze tekeningen werkt voor onze aannemer tijdbesparend en voorkomt misverstanden, waardoor hij je deze korting kan geven. Je kunt uiteraard ook een prijsopgave bij een eigen aannemer opvragen en met hem de verbouwing uitvoeren.

overeenkomst5. Overeenkomst

Je sluit de overeenkomst met de aannemer en maakt met hem ook alle verdere afspraken.

bouwbegeleiding6. Bouwbegeleiding

Indien gewenst kunnen wij de esthetische bouwbegeleiding voor je verzorgen. We zijn dan wekelijks op het project en controleren of de verbouwing volgens planning en tekeningen verloopt. De kosten die we hiervoor rekenen bedragen € 90,- incl. BTW per uur.

Lijkt het je wat om Gideon signatuur in huis te halen?
Maak dan een afspraak, dan gaan we graag voor je aan de slag!

CONTACT

Wij zijn Gideon
Schepenstraat 76-78
3039 NM Rotterdam

T 010-4146530
info@wijzijngideon.nl